Czekoladowe Muffiny z nadzieniem z czekoladowego budyniu.
20 czerwca 2015
Nasze ulubione Muffiny
Jak obiecałam tak i jest 😉
Ja korzystam ze swojego przepisu na Murzynka 😉
Oto on:
A to potrzebne nam składniki:
Najpierw musimy przygotować naszą masę czekoladową, i aby nam się nic nie przypaliło najpierw na wolnym ogniu rozpuszczamy margarynę i dopiero gdy całkiem się rozpuści dodajemy sypkie produkty :Cukier, kakao 😉
Gdy to się połączy wlewamy mleko i gotujemy przez około 3 minuty. Masa nie powinna nam się rozwarstwiać i powinna wyglądać tak:

Tak przygotowaną masę odstawiamy do wystygnięcia, nie może być gorąca gdyż gdy dodamy jajka mogą nam się ściąć. Dlatego studzimy.
W między czasie gdy masa na ciasto nam stygnie, przygotowujemy budyń według przepisu producenta.
Gdy masa wystygnie wbijamy całe jajka;)W osobnym naczyniu odmierzamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Najpierw masę ubijamy z jajkami aż się dokładnie połączą i następnie dodajemy stopniowo po łyżce mąkę z proszkiem.
Gotową masę nakładamy w przygotowane foremki na muffiny. Ja użyłam blaszki z otworami na babeczki i wyłożyłam je papierowymi foremkami do muffin. Do tak przygotowanych foremek nałożyłam ciasto i naszprycowałam je budyniem. A szprycowałam je strzykawką gdyż moja szpryca poddała się po ostatnim dekorowaniu tortu. A że potrzeba matką wynalazku to użyłam tego co miałam w domu , dodam ze było późno a czas naglił i sklepy były już po zamykane.
Więc tak to wyglądało:
Takie muffiny piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza i z opcją pieczenia góra dół.
a co do dekoracji ogranicza nas tylko wyobraźnia..Ja swoje oprószyłam cukrem pudrem tylko 😉
Z tego przepisu wyszło mi 30 muffinek czyli sporo.
Można je piec bez farszu, albo jeśli już chcecie je nadziać możecie wykorzystać cokolwiek: Dżem, owoce, owoce z kompotu, czekoladę, nutellę, budyń tak jak ja 😉 Zapraszam do wypróbowania.