Chętni na chłodnik? Testujemy Buraczkowy chłodnik winiary z Rekomenduj To.

at

Kto lubi chłodniki? My!

Jakiś czas temu otrzymałam wiadomość o nastepującej treści:

To już moje drugie drugie testy z Rekomenduj To 😉 Wcześniej testowaliśmy zupy rodzinne Winiary a teraz Chłodniki…Nie wiem jak wy ale ja kocham chłodniki a jeszcze takie na szybko to już w ogóle 😉
Paczuszka spora i w gratisie doniczka z miętą, koperkiem i szczypiorkiem do samodzielnego wysiewu.
Nasionka wysiane i już kiełkują;)
Ale mój ziołowy ogródek innym razem wam pokażę.
Wczoraj mnie natchnęło na chłodnik  no i jest okazja do testów i ich udokumentowania…Dzieci wybrały buraczkowy;)
To do dzieła;)
Potrzebne nam to co z fotki czyli:

  • ogórek zielony pokrojony w kostkę
  • 3 jajka które będziemy gotować na twardo
  • Szczypiorek
  • koperek
  • Jogurt naturalny 500g
  • 300ml wody
  • no i oczywiście nasz bohater;)
Ogórek pokrojony w kosteczke wrzucamy do naczynia, do niego dokładamy posiekany drobno szczypiorek i koperek.
Zawartość torebki z naszym chłodnikiem zalewamy gotującą wodą w osobnym naczyniu i czekamy aż się schłodzi.
Następnie do ogórka dokładamy nasz Jogurt ja miałam 2 opakowania po 400g, dałam jedno całe i odrobinę zz drugiego…Wymieszałam dokładnie i wstawiłam do lodówki by się porządnie schłodziło.

W między czasie ugotowały mi się jajka, to chyba wiecie jak zrobić? 😉
Gdy wszystko się schłodzi, zwłaszcza nasz chłodnik mieszamy wszystko razem. JAjka dodajemy na sam koniec.

Tak to się prezentuje w pierwszym wydaniu jako samodzilne danie;)

A to druga wersja…Idealny jako dodatek, np zamiast popularnej mizerii z ogórków 😉

Ja jestem bardzo wybredna a bardzo mi smakowało…
Życzę smacznego  a to tek dla ciekawskich składu no i dodatkowe przepisy na zachętę;)

Share:

Tylko Kobieta