Chętni na chłodnik? Testujemy Buraczkowy chłodnik winiary z Rekomenduj To.
20 czerwca 2015
Kto lubi chłodniki? My!
Jakiś czas temu otrzymałam wiadomość o nastepującej treści:
To już moje drugie drugie testy z Rekomenduj To 😉 Wcześniej testowaliśmy zupy rodzinne Winiary a teraz Chłodniki…Nie wiem jak wy ale ja kocham chłodniki a jeszcze takie na szybko to już w ogóle 😉
Paczuszka spora i w gratisie doniczka z miętą, koperkiem i szczypiorkiem do samodzielnego wysiewu.
Nasionka wysiane i już kiełkują;)
Ale mój ziołowy ogródek innym razem wam pokażę.
Wczoraj mnie natchnęło na chłodnik no i jest okazja do testów i ich udokumentowania…Dzieci wybrały buraczkowy;)
To do dzieła;)
- ogórek zielony pokrojony w kostkę
- 3 jajka które będziemy gotować na twardo
- Szczypiorek
- koperek
- Jogurt naturalny 500g
- 300ml wody
- no i oczywiście nasz bohater;)
Ogórek pokrojony w kosteczke wrzucamy do naczynia, do niego dokładamy posiekany drobno szczypiorek i koperek.
Zawartość torebki z naszym chłodnikiem zalewamy gotującą wodą w osobnym naczyniu i czekamy aż się schłodzi.
Następnie do ogórka dokładamy nasz Jogurt ja miałam 2 opakowania po 400g, dałam jedno całe i odrobinę zz drugiego…Wymieszałam dokładnie i wstawiłam do lodówki by się porządnie schłodziło.
W między czasie ugotowały mi się jajka, to chyba wiecie jak zrobić? 😉
Gdy wszystko się schłodzi, zwłaszcza nasz chłodnik mieszamy wszystko razem. JAjka dodajemy na sam koniec.
Ja jestem bardzo wybredna a bardzo mi smakowało…