Kurczak po Seczuańsku – Testujemy sos Seczuański Łowicz z Kampanii Streetcom
20 czerwca 2015
Filet z kurczaka umyty…W przepisie jest 350 g. Ja użyłam ciut ponad 700 g. bo robiłam podwójną porcję.
Ryżu około 500 g.
2 słoiczki Sosu Seczuańskiego Łowicz
Kurczaka pokroiłam w kostkę i zamarynowałam w załączonej mieszance przypraw z odrobiną oleju i odstawiłam na 2 godzinki do lodówki.
Następnie dodałam oba sosy, i mieszając od czasu do czasu czekałam aż się zagotuje, potem gotowałam na wolnym ogniu jeszcze około 10 minut.
Wybaczcie Ale MasterChef nie jestem ;P
Goście zachwyceni, smak idealny…Ja uwielbiam Imbir i mi nie przeszkadzał, ale moim dzieciom już nie koniecznie smakowało. Sos ostrawy i imbir też zrobił swoje i dlatego.
Dla mnie Rewelacja.
Szybkie i smaczne danie.
A jakie są wasze odczucia?
Kogoś ciekawi skład?
Mnie zaciekawił i jestem pozytywnie zaskoczona
Następnym razem zasmakuje go z pełnoziarnistym makaronem 😉 i może z wołowym mięskiem mielonym, albo pulpetami. Pomysłowość nie zna granic.
Polecam, na bank zasmakujecie 😉
Poprzedni
Nivea Care Krem - Moje Testy
Może Ci się spodobać

Idealny kącik biurowy dla ucznia. Czyli ile dają odpowiednie meble.
24 maja 2018
Każda blizna na ciele, zostawia ślad w naszej pamięci, sercu, ślad nie do zdarcia. “Zapisane w bliznach” Adriana Locke
22 czerwca 2019